A pedagógusokat ünnepelték

_DSC0474 _DSC0475 _DSC0476 _DSC0485 _DSC0487 _DSC0490 _DSC0492 _DSC0496 _DSC0499 _DSC0502 _DSC0505 _DSC0507 _DSC0511 _DSC0517 _DSC0522 _DSC0523 _DSC0525 _DSC0526 _DSC0530 _DSC0532 _DSC0534 _DSC0536 _DSC0540 _DSC0542

A pedagógusokat és az óvodapedagógusokat köszöntötték és jubileumi elismeréseket adtak át pedagógus nap alkalmából június 7-én a Nagyvendéglőben.

„Az ünnep sohasem a hétköznapok helyettesítésére szolgál, nem azért van, hogy mindent, amit egyébként elmulasztottunk azt egyszerre jóvátegyük. Az ünnep, különösképpen egy szakma egy hivatás ünnepe azért van, hogy helyet adjon és alkalmat kínáljon az elismerésnek, a megbecsülésnek és a köszönetnek. Éppen a köszönetből és a tiszteletből jut a ma emberének a legkevesebb.” – emelte ki Dr. Báldy Zoltán polgármester köszöntő beszédében pedagógus nap alkalmából.

A város vezetőjének köszöntője után óvodások és az iskolások versben mondtak köszönetet. A gyermekek műsorát követően Vanyurné Lázár Erzsébet a Szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója köszöntőjében így vallott a pedagógus hivatásáról: „Tanárnak lenni több mint foglalkozás, a legszebb és legfelelősségteljesebb életpályák egyike. Kevés ember gyakorol nagyobb hatást embertársaira, mint tanár a diákjaira, ennek a hatásnak minden előnyével és hátrányával együtt.”

Az általános iskola tantestületéből jubileumi elismerést vehetett át harmincéves közalkalmazotti jogviszonya alkalmából Dr. Szűcs Lászlóné tanító, fejlesztő pedagógus és Gáspár Katalin gyógypedagógus. Negyvenéves közalkalmazotti jogviszonya alkalmából Ballabásné Rádi Erika, aki egyben a Kiskőrösi Tankerületi Központ Díszoklevelét is átvehette a jövő nemzedékért végzett kimagasló nevelő, oktató munkájáért. Ballabásné Rádi Erika tanárnőnek az idei az utolsó tanéve, ugyanis ez év decemberétől nyugdíjba vonul. Az elismeréseket Vanyurné Lázár Erzsébet intézményvezető, Jánosi Erzsébet és Fazekas Tiborné intézményvezető helyettesek adták át.

„Pedagógus vagy? Akkor Neked küldetésed van. Neked Lámpásnak kell lenned.” – idézte Koczeth László gondolatait Bugyi Andrásné az általános művelődési központ igazgatója, a Tóth Erzsébet Óvoda intézményvezetője pedagógus napi köszöntőjében. Az óvoda nevelőtestületéből jubileumi elismerést harmincéves közalkalmazotti jogviszonya alkalmából Jegyes Piroska és Parragné Horváth Erika vehetett át. Negyvenéves közalkalmazotti jogviszonyuk és nyugdíjba vonulásuk alkalmából Kocsárné Páli Zsuzsanna, Horváthné Fülöp Katalin, Mándiné Schusztek Katalin óvodapedagógusok részére adott át elismeréseket Bugyi Andrásné igazgató és Pintérné Schusztek Erzsébet igazgató helyettes. Az elismerések átadását követően az intézmény vezetője szívhez szóló, kedves szavakkal búcsúzott a nyugdíjba vonuló kollégáktól.

A program a Zacc együttes műsorával és közös koccintással zárult.

Szöveg és fotók: Fábián Krisztián

About Post Author