Átadás előtt az új konyha és rendezvényterem

Befejeződött a volt Nagy Vendéglő épületének rekonstrukciója. Az engedélyek beszerzését követően a felújított épületet rövidesen birtoka vehetik a település lakói.

Mint arról már korábban beszámoltunk, az egykori „Nagy Vendéglő” épületének átalakítása tavaly augusztusban kezdődött el. A közétkeztetés megújítást szolgáló beruházás első üteme 250 millió forintba került, melyből 150 millió forint volt az állami támogatás. A fennmaradó 105 millió forintot az önkormányzat gazdálkodta ki költségvetéséből több esztendő alatt. Az első ütemben az épület belső felújítását végezték el a szakemberek. Teljes egészében megújult a víz- villany –és a fűtésrendszer. Az új funkcióknak megfelelően alakultak át a belső terek. Az ezeradagos konyha a pincében, míg a gépház a tetőtérben kapott helyet. Beszerzésre és beépítésre kerületek a konyhai berendezések, de futotta a nyílászárók cseréjére és az épület tetőszerkezeténk rendbetételére is. A háromszáz főt befogató ebédlő és konyha elsősorban a közétkeztetési feladatokat látja el, de alkalmas lesz nagyobb közösségi rendezvények lebonyolítására is. Annál is inkább, mivel a teremben egy kisebb színpad is helyet kap.

A felújítás második ütemében az épület külső rekonstrukcióját végzik majd el, melynek költsége 100 milliós nagyságrendű. A munkálatok befejezéséhez szükséges összeget pályázati forrásból kívánja előteremteni a város, melyre a megyei Területfejlesztési Operatív Program biztosíthat lehetőséget.

Az új létesítmény megléte nemcsak a közétkeztetésben hoz gyökeres változást, hanem új közösségi térként is funkcionálhat. A megújult konyha a kor követelményeinek megfelelő környezetet biztosít a közétkeztetésben részvevők számára. A háromszáz férőhelyes terem jól szolgálja majd a közösségi igényeket.

 

About Post Author