Baba és játék mackó kiállítás a közösségi házban

Babákból és plüssmacikból nyílt kiállítás június 1-jén a József Attila Közösségi Házban. A tárlatot Bugyi Andrásné, a Szabadszállási ÁMK igazgatója nyitotta meg.

Horváthné Fülöp Katalin közel 40 éve óvodapedagógusként dolgozik a helyi óvodában.  A játék mackókat húsz éve gyűjtését húsz éve gyűjti. Nem véletlen, hogy az óvodában az általa vezetett óvodai csoport neve: Maci csoport. A csoportjában is számtalan plüss mackó található, emellett a dekorációban is visszaköszönnek a macik, számtalan variációban. A játék babákat tíz esztendeje kezdte el gyűjteni Horváthné Fülöp Katalin. A két gyűjtemény mára már több mint négyszáz darabot számlál – mondta el Bugyi Andrásné.

A játékok olyan kísérői a gyermekek életének, amelyeket nem lehet mással felcserélni, és nem lehet helyettesíteni sem a számítógéppel, sem pedig más technikai eszközzel.

Ezek a babák, játék mackók nem hiányozhatnak egyetlenegy gyermek életéből sem. Még ma is nagyon sok gyermeknek ez a leghűségesebb barátja, nélküle egy lépést sem tesz, nélküle álomra sem tudná hajtani a fejét.              

Ezek olyan elemi kapcsolatok, amelyek a gyerek érzelmi életét alapozzák meg, s amelyek minden korban sokkal lényegesebbek, mint akármilyen technikai ismeret.

Bernard Shaw mondta egyszer, hogy nem azért felejtünk eljátszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani – tette hozzá az Szabadszállási ÁMK vezetője.

Horváthné Fülöp Katalin gyűjteményét június 22-ig tekinthetik meg az érdeklődők az intézmény nyitva tartási idejében.

 

About Post Author