Baba-Mama klub születésnapja

01 02 03 04

Idén februárban ünnepelte megalakulásának 8. évfordulóját a Baba- Mama Klub a református egyházközségnél. 2011. januárjában volt az első baba- mama klubos alkalom. Azóta minden szerda délelőtt összegyűlnek az anyukák gyermekeikkel, hogy együtt töltsenek pár órát az ó-parókián.

A klub délelőttök általában mese olvasással kezdődnek, azután Janovicsné Paál Ilona, klubvezető ad hasznos tanácsokat az anyukáknak babaápolásról, gyermeknevelésről, háztartási praktikákról, ünnepekre való készülődésről. Karácsonyi, húsvéti várakozás vagy különböző hagyományaink ápolása, születésnapok, névnapok is a klub délelőttök fontos részei.
Vendégei is vannak rendszeresen a klubnak, óvónők, pedagógusok, egészségügyi szakemberek, akik szakmai tapasztalataikkal próbálják gazdagítani az anyukák ismereteit óvodai beszoktatásról, egészségügyi ellátásról, segítségről.
Az anyukák bizalommal fordulhatnak Ilike nénihez kérdéseikkel, mivel 40 évnyi védőnői tapasztalattal rendelkezik, sok hasznos tanácsot tud adni gyermekgondozási téren.
A gyermekek egészen az újszülött kortól bölcsődés vagy óvodás korig járnak a klubba.
Több testvérpár is tagja a csoportnak, így vannak visszatérő anyukák is, akik kettő vagy három babával jártak az alkalmakra.
A születésnapon megköszönték az anyukák egy virággal és csekély ajándékkal Ilike néninek, hogy szerdáról szerdára mindig odaadó lelkesedéssel és szeretettel várja őket és csemetéiket a foglalkozásra.
További kellemes együtt töltött időt kívánunk a klub tagjainak, babáknak, mamáknak és Ilike néninek!

Minden felnőtt volt egyszer gyerek,
és felnő majd az új gyereksereg.
Többet, s jobban törődjetek velünk,
mert eljön majd a nap, amikor mi is felnövünk.
(Bródy János)

Süveges-Holczmann Andrea, presbiter

About Post Author