Bács-Kiskun megyében több mint 20 kilométernyi főúti útszakasz újult meg

69 milliárd forintos hazai forrásból országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz felújítása fejeződik be. A felújítások miatt több térség elérhetősége javult, csökkentek az utazási idők, emelkedett a közúti és az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala. A felújított utak legalább középtávon, de igénybevételtől függően akár hosszabb ideig is szolgálják a biztonságos közlekedést – tudatta  a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a felújítások elvégzésére megkötött szerződések alapján Bács-Kiskun megyét érintően az 53-as számú Solt-Tompa másodrendű főút és az 54-es számú Kecskemét-Soltvadkert-Sükösd másodrendű főút térképen jelölt szakaszainak felújítására adta át a munkaterületet 2016. májustól ütemezetten, amelynek alapján több mint 20 km hosszan, mintegy 2,9 milliárd forint hazai forrásból zajlott a kivitelezés.

A munkálatok során a szükséges vastagságú aszfaltréteg terítésén túl az autóbuszmegállók felújítása, az árkok, padkák, átereszek és hidak javítása is megtörtént. A közlekedésbiztonság javítására gyalogosvédő sziget újult meg Soltvadkerten, ezen kívül új forgalomcsillapító szigetek épültek Pirtó belterületén. Több szakaszon burkolatprizmákat telepítettek, megújultnak a jelzőtáblák és korlátok, a szükséges helyeken akusztikus burkolatjelek készültek. A felújított útszakaszok balesetveszélyes helyeire változtatható jelzésképű táblák kerültek kihelyezésre.

A kivitelezés mind a három Bács-Kiskun megyei szakaszon befejeződött a szerződéses határidőre.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

About Post Author