Beizzott a tetőszerkezet

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 7 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.
 

Kereskedelmi célokra használt, megközelítőleg száz négyzetméter alapterületű épület tetőszerkezete égett Kiskunfélegyháza közelében, vasárnap kora reggel. A kiskunfélegyházi és a kecskeméti hivatásos tűzoltók négy vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűztől sikerült megmenteni az épületet és a tetőszerkezet harminc százalékát. Az oltási munkálatokat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az épületben nem tartózkodott senki, személyi sérülés nem történt.

Kiskunhalason, a Kazinczy utca és a Kertész utca kereszteződésénél egy kutya bennrekedt egy csatornában, vasárnap délután. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a csatorna fedelét eltávolították, az állatot kimentették és a gazdájának átadták.

Vasárnap délután Hajóson, a Sallai utcában egy családi ház kéményében a lerakódott égéstermék izzott, a parázslás átterjedt a cseréplécre is. A kalocsai hivatásos tűzoltók az izzást megszüntették, a helyszínt a kéményseprőnek átadták. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap délután Baján a Kádár utcában, egy lakóépület vízóraszekrényében a vízóra szétfagyott, melynek következtében a pincében nagymennyiségű víz gyűlt össze. A bajai hivatásos tűzoltók szivattyúval a vizet eltávolították.

Egy megközelítőleg százhúsz négyzetméteres lakóház egyik használaton kívüli helyiségének födémszerkezete beizzott. A kunszentmiklósi önkormányzati és a szalkszentmártoni önkéntes tűzoltók a tüzet két vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Tataházán, a József Attila utcában negyven mázsa tűzifa és két körbála égett, vasárnapról hétfőre virradó éjszaka. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap három esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

bacs.katasztrofavedelem.hu

About Post Author