Beszámoló a Nemzeti Tehetség Programról

Képtalálat a következőre: „nemzeti tehetség program logo”

NTP-MŰV-17-0048 Üvegmadár

 Tevékenység: új kezdeményezésű, 60 órás tanórán kívüli művészeti foglalkozás tehetséggondozó program

Foglalkozásokat tartottak:

Pócsiné Kassai Ágnes: A foglalkozások során síkbábokat készítettek, majd improvizációs játékokat, mesét adtak elő.

Veres Erzsébet: Elkészítették a foglalkozássorozat, az Üvegmadár jelképét, meseterápiás foglalkozást tartottak, a bábokkal való spontán improvizációk állandó részei voltak a foglalkozás sorozatoknak. Varga Katalin „Kesztyű” című mesét ismerték meg és dolgozták fel a kis bábszakkörösök. Csoportos feladat volt a lepedőre kesztyűforma festése, történet megelevenítése. Tordon Ákos Macskabolt című meséjének alapján meseterápiás foglalkozást tartottak: „gondoskodás, csodák pedig vannak!!” Az újrahasznosítás jegyében bábfigurákat készítettek, majd mesebemutatással koronázták munkájukat.

Gombárné Nagy Szilvia: Kesztyűbábokat készítettek, Pöttyös Panni történetét dolgozták fel diafilm segítségével, meseterápiás foglalkozásokat tartottak, karakterfigurák ábrázoltak, bábmozgatási gyakorlatokat végeztek, a paraván nyújtotta újdonságokkal ismerkedtek meg a diákok.

Fazekas Tiborné: Mesékkel ismerkedtek meg a diákok, Kányádi Sándor Medve a málnavészben, bakó Ágnes Az üvegmadár, meseterápiás foglalkozásokat tartottak, a bábok életre keltésének fortélyait tanulhatták meg a kis tehetségígéretek. Készítettek árnybábokat, kipróbálták és örömmel játszottak velük.

A tehetségprogram résztvevői megismerkedtek Tóth Jolán Anita bábszínésszel, kulisszabejáráson vettek részt a Ciróka bábszínházban, ami egy ismeretlen világba engedett betekintést.

Összegezve: a Nemzeti Tehetség Program támogatásával egy életre szóló élménnyel, tudással gazdagodtak a programban résztvevő diákok és foglalkozásvezetők egyaránt.

Képtalálat a következőre: „nemzeti tehetség program logo”                                                                                  Képtalálat a következőre: „nemzeti tehetség program logo”

About Post Author