Családi ház égett Tasson

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 7 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy hetven négyzetméteres családi ház két helyisége égett Tasson, a Munkácsy utcában, pénteken délután. A dunaújvárosi hivatásos és a kunszentmiklósi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzoltók az épületben egy elhunytat találtak. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Egy ötven négyzetméteres melléképület egyik helyiségében villanyrezsón étel égett Kerekegyházán, a Jász utcában, pénteken késő este. A tüzet a tulajdonos eloltotta. A mentők egy embert kórházba szállítottak. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók a helyszínt átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat elvégezték.

Szombaton délelőtt Kiskunhalason, a Kadarka utcában egy építési telken egy traktor fűkaszálás közben megrongált egy gázcsonkot. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig, akik rövid időn belül megszüntették a szivárgást.

Kecskeméten, a Szent László körúti piactéren egy hibrid üzemű gépjármű füstölt, vasárnap délután. A tulajdonos megkezdte a jármű áramtalanítását. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a nagyfeszültségű áramkört is áramtalanították és biztosították helyszínt a szerviz szakemberének kiérkezéséig.

Lakásba történő behatoláshoz kérték a bajai hivatásos tűzoltók segítségét Baján, a Pázmány Péter utcában, vasárnap délután. A tűzoltók az ablakon keresztül károkozás nélkül a lakásba bejutott, és a segítségre szoruló lakót átadták a mentőknek.

Egy személygépkocsi motortere és utastere égett Kecskeméten, a Damjanich utcában lévő garázsban, vasárnap este. A kecskeméti hivatásos tűzoltók rövid időn belül a helyszínre kiérkeztek, két vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. A gyors beavatkozásnak köszönhetően, nem terjedt tovább a tűz a szomszédos garázsokra. Személyi sérülés nem történt.

A hétvégén négy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és két esetben kérték a segítségüket nagyméretű faágak eltávolításához.

About Post Author