Csatornázás: figyeljünk oda!

A szennyvíz csatornázási beruházás befejező ütemében a lakosság is komoly feladat előtt áll, miután megkapja a rákötési engedélyt, mindenkinek magának kell megszerveznie és elkészíttetnie a házi bekötés kivitelezését. A munkákat a megfelelő szakértelemmel rendelkező vállalkozókkal javasolt elvégeztetni.

Felhívjuk a szabadszállási lakosok figyelmét, hogy ez idáig sem az önkormányzat, sem a kivitelező Duna Aszfalt Kft. senkit sem bízott meg, állapot felmérési, ellenőrzési, illetve a kivitelezéshez kapcsolódó feladatokkal!

Amennyiben ez ügyben bárki is megkeresi Önöket, mindenképpen győződjenek meg az ajánlattevő szándékáról!
Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a csatornarákötés a telekhatáron belül, de nem a lakásban történik, így indokolatlan az ingatlan vizes helységeinek (fürdőszoba, konyha, WC) felmérése!

Javasoljuk, hogy előre tájékozódjanak, válogassák meg, hogy kire bízzák a házi bekötést és a rákötés kivitelezését, kivel kötnek erről szerződést. Járjanak nyitott szemmel, mert utólag már nem tudunk segíteni! Nem mindig hivatalos az, ami annak látszik.

Fontos, hogy csak olyan embernek nyissanak ajtót, és engedjék a csatornázási projekt keretében eljárni, akinek személyazonosságáról és szándékairól meggyőződtek.
Kérjük a házi bekötésekben érintett szabadszállási lakosokat és ingatlantulajdonosokat, amennyiben bármilyen kételyük támad, bármi gyanúsat észlelnek, jelezzék az önkormányzat, vagy a hatóság felé!
Kérjük nem csak Önmagukra, hanem szomszédikra is figyeljenek, különöst tekintettel az idősekre és az egyedülállókra.

Dr. Báldy Zoltán polgármester

About Post Author