Elindult a Gondoskodó Szolgálat próbaüzeme

Elindul Szabadszálláson a Gondoskodó Szolgálat, amelynek célja elsősorban az egyedül élő idősek segítése, annak érdekében, hogy bevásárlás céljából se mozduljanak ki otthonaikból.

Az idősek a legveszélyeztetettebbek a kialakult helyzetben, így nekik van leginkább szükségük a segítségre.

Kérek mindenkit, hogy a szívére és az eszére hallgatva tegyen eleget alkotmányos kötelezettségének: gondoskodjon idős szüleiről! Segítsék más idős, vagy krónikus beteg hozzátartozóikat, szomszédaikat is bevásárlással, gyógyszerek kiváltásával, egészségügyi és lelki támogatással.

A szolgálat a Szabadszállás közigazgatási területén belül élők segítését tűzte ki célul, a napi bevásárlásban (alapvető élelmiszer, gyógyszer, tisztálkodási cikkek beszerzése).

Diszpécserszolgálatunk a 06-30-845-7407-es telefonszámon érhető el, hétfőtől péntekig 8 és 14 óra között.

A szolgálat gyakorlati működése: a bevásárlást igénylő felveszi a kapcsolatot a diszpécserrel (telefonon), aki rögzíti az adatokat és a kéréseket. A segítségre szorulók védelmében megbeszélnek egy jelszót.

A diszpécser eljuttatja a kérést az önkénteseknek, akik elvégzik a bevásárlást és az igénylőnek házhoz viszik a kért termékeket. (Mindez szoros anyagi elszámolás mellett, betartva az egészségügyi előírásokat.) A beszerzés, a vásárlás a tervek szerint hétfőtől péntekig 12 és 16 óra között történik, így a kiszállítás minden esetben a délutáni órákban valósul meg.

Nyomatékosan felhívjuk a gondoskodásra szorulók figyelmét, hogy a jelszó elhangzása nélkül ne álljanak szóba a hozzájuk becsengető idegenekkel, és ne nyissanak ajtót!

A segítségre szorulók hetente legfeljebb kétszer vehetik igénybe a szolgáltatást.

Az önkéntesek felelősségteljes szabadszállási lakosok, akik maradéktalanul betartják a vírus okozta helyzet miatt maximálisan elvárható egészségügyi szabályokat, hogy véletlenül se fertőzzük meg a segítséget kérőket.

Amennyiben az önkéntes segítők bármi gondot, problémát észlelnek a segítségre szoruló személynél, értesítik az ellátórendszert.

A Gondoskodó Szolgálat a szabadszállási önkormányzat, a Szabadszállási Polgárőr Egyesület és az Együtt Szabadszállásért Önkéntes Akciócsoport szoros együttműködésével látja el a feladatot.

Kedves Időseink!        Féltjük Önöket!        Kérjük, hogy maradjanak otthon!

Tisztelettel:
Darabos József polgármester

About Post Author