Elindult a III. Strázsa Honvéd Teljesítménytúra

Több mint háromszázan vágtak neki ma (április 2-án) a III. Strázsa Honvéd Teljesítménytúrának Szabadszálláson. A megmérettetésre az ország több településéről (Kecskemét, Tanácsi, Debrecen, Esztergom, Szentendre, Ács, Révfülöp, Csévharaszt, Marcali, Kakucs, Jánoshalma), illetve Szabadkáról és Újvidékről is érkeztek a természet szerelmesei. A mezőny legidősebb tagja a 83 éves, a legfiatalabb pedig négy esztendős.

A túra résztvevői 15, 25, 35 és 50 kilométeres távokon indulhattak. A kijelölt útvonalak felfűzik a valamikor katonák által használt területeket (harckocsiút, gép- és harcjármű vezetési pálya, lőtér), de bemutatja az ide látogatóknak a József Attila gyermekélményeit őrző Dörmögő-házat, a Kunadacsi Öregtemetőt a Geréby család síremlékével, a szépen felújított Geréby kúriát és a Kunadacsi Horgászcentrumot is.

Valamennyi túratáv érinti a Felső Kiskunság Ős-Duna által épített homokbuckáit, melyek felszíne rendkívül tagolt, amit helyenként 45 fokos lejtők, szurdokvölgyek tarkítanak. Az üde völgyekben turbolyás akácosok, a száraz buckaoldalakon feketefenyvesek, a buckatetőkön nyárfás-borókások tenyésznek.

Részletes tudósítás később.

 

About Post Author