Emberölés kísérlete miatt javasol vádemelést a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság (BKMRFK) Vizsgálati Osztálya emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást Sz. Zoltánnal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2015. február 2-án 17 óra körül egy szalkszentmártoni tanya udvarán egy lövés megsebesítette az ott tartózkodó 49 éves férfit. A szomszédban lakó sérült egészségügyi ellátásáról a tanya tulajdonosa, Sz. Zoltán gondoskodott. Az életveszélyes sérülést szenvedett férfi koponyájából műtéti úton egy lövedéket távolítottak el.Az eljárás során kirendelt szakértők véleménye szerint a lövést egy maroklőfegyverből, közvetlen közelről, szándékosan adták le és a halálos eredmény elmaradása nem az elkövetőn múlott.

A nyomozás adatai szerint a bűncselekmény elkövetésével a 63 éves Sz. Zoltán gyanúsítható megalapozottan, akit 2015. április 2-án szalkszentmártoni tanyáján a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei fogtak el. A férfi – akinek a ruházatán lövésből származó anyagmaradványokat rögzítettek a rendőrök – tagadta a bűncselekmény elkövetését. A gyanúsítottat őrizetbe vették a nyomozók és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit a Kecskeméti Törvényszék 2015. április 13-án elrendelt.

A BKMRFK munkatársai a napokban befejezték a nyomozást, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség részére küldték meg.

About Post Author