Ételdobozzal segítenek

DSC_2187 DSC_2189 DSC_2195 DSC_2199

Draskovich György kezdeményezésére február 7-én szerelték fel a Reál élelmiszerüzlet falára azt az ételtartó dobozt, amelybe bárki tehet élelmiszert, ha segíteni szeretne a rászorulókon.

A kezdeményezést a Re-Formáló Egyesület karolta fel. Kállai Kornéliától, az egyesület alelnökétől megtudtuk, hogy ez a 63. kihelyezett „Enni adok” ételgyűjtő dobozuk, városunk pedig már az 58. a helyszíneket tekintve. Az egyesület önkéntesei naponta kétszer fogják ellenőrizni az ételdobozt, és ha szükséges szelektálják a tartalmát.

A szabadszállási Reál Élelmiszerüzlet tulajdonosa, Szívós László biztosította a helyet az ételgyűjtő doboznak, valamint vállalt napi egyszeri takarítást és pékáruval való esti töltést. A cél az, hogy felébresszék a segíteni akaró lakosság aktivitását.

Akik tehetik és lehetőségük van, tartós élelmiszerekkel hozzájárulhatnak az ételdoboz feltöltéséhez. Főtt ételt csak akkor tegyenek bele a segíteni szándékozók, ha ráírják azt, hogy milyen ételt tartalmaz. Lejárt szavatosságú, romlott élelmiszert ne helyezzenek a dobozba.

Szöveg és fotók: Fábián Krisztián

About Post Author