Fának ütközött egy személygépkocsi Szabadszállás határában

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.
 

Kiskőrös külterületén egy személygépkocsi árokba borult és kiütötte egy villanyoszlop mindkét beton gyámját, hétfőn reggel. A mentők egy embert kórházba szállítottak. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították és az áramszolgáltató szakembereit értesítették.

Egy lakóépület kéményében a lerakódott égéstermék égett Bócsán, a Kossuth Lajos úton, hétfőn délután. A soltvadkerti önkormányzati tűzoltók a helyszínt átvizsgálták, a szükséges utómunkákat elvégezték, a lakást átszellőztették, valamint a kéményseprőt értesítették.

Kecskeméten, a Kiskőrösi úton egy személygépjármű, egy kisteherautó és egy autóbusz ütközött össze, hétfőn délután. A személygépkocsi vezetője megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A buszon nem sérült meg senki. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Szabadszállást Kerekegyházával összekötő úton egy személygépkocsi fának ütközött, hétfőn délután. A balesetben egy ember megsérült. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók a járművet áramtalanították, majd egy drótkötél segítségével levontatták az útról.

Egy mezőgazdasági vontató árokba borult Bácsalmáson, a Mélykúti úton, hétfőn délután. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók a felborult jármű forgalmat akadályozó pótkocsiját drótkötél segítségével levontatták, áramtalanították az erőgépet és segédkeztek a kiemelésében. A mentők egy embert kórházba szállítottak.

Egy szerszámműhelyben, megközelítőleg két négyzetméteres területen edzőolaj égett hétfőn délután Kiskunfélegyházán, a Szegedi úton. A lángok a tető egy kis részére is átterjedtek. A kiskunfélegyházi és a kecskeméti hivatásos tűzoltók habsugárral oltották el a tüzet. Az oltási munkálatokat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tűzoltók a szomszédos helyiségből egy dissous- és egy oxigén palackot hoztak ki, a palackokat nem érte hő.

Hétfőn egy esetben kérték a tűzoltók segítségét veszélyesen megdőlt fa eltávolításához.

Forrás: bacs.katasztrofavedelem.hu

About Post Author