Fárasztó nap rengeteg élménnyel

Augusztus 27-én 45 fővel vett részt a Magas Bakony teljesítménytúrán a Honvéd Nyugdíjas Klub csapata. Korai kelést, hosszú utazást és gyors regisztrációt követően 7 óra után már a Gerence-patak menti hűs erdőbe beszüremlő napsugarakban gyönyörködhetett a hosszabb távokon induló csapatunk. A 10 és 20 km-es távot választók a kevesebb várakozás reményében külön autóbusszal utaztak így ők csak 9 óra után vágtak neki a túrának.

Az előre jelzett nyár végi forróságot szerencsére elviselhetőbbé tette a felélénkülő szél és az ellenőrző pontokon kínált frissítők. A szervezők körültekintő munkáját dicséri, hogy a táv első harmadába tették a legkeményebb szakaszt, a 709 m magas Kőris-hegy megmászását. Érdemes volt fölkapaszkodni, hiszen a polgári légi irányítás radarállomása melletti Vajda Péter kilátóból körbetekintve gyönyörű kilátás nyílik a Felső Bakony hegyeire, erdeire.

A rövidebb távokat választók innen már „kényelmes” sétával teljesíthették a célig hátra lévő távot, de a leghosszabb, 50 km-es távon indulókra még várt a Zörög-hegy megmászása és a Cseszneki vár érintése is.

A célba beérkezve a teljesítést igazoló oklevélen és jelvényen kívül egy adag mákos (vagy ízes) tészta várta a túrázókat és lehetőség volt a Pikoló vendéglő „csapolt”, vagy akár palackozott termékeit is megkóstolni, pótolandó az elvesztett folyadék-mennyiséget.

Fáradtan, de élményekben gazdagodva, szellemileg és lelkileg felfrissülve, újabb 3 órás buszozás után érkezett vissza a csapat Szabadszállásra.

A túra során a szervezők által készített filmet terveink szerint a Szabadszállás TV-ben is megtekinthetjük.

Honvéd Nyugdíjas Klub

About Post Author