Figyelem és gondoskodás a külterületen élők biztonságáért

A közterületen szolgálatot teljesítő járőrök és körzeti megbízottak a téli időszakban napi feladataikon túl még nagyobb figyelmet fordítanak a külterületen élőkre. A rendőrök érdeklődnek az ott lakóktól, hogy tudnak-e valamiben segíteni. Amennyiben segítséget igénylő személlyel találkoznak, megteszik a szükséges jelzéseket a velük kapcsolatban álló helyi önkormányzatok, szociális ellátást biztosító intézmények felé.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök és a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai, valamint az egyik helyi mezőőr Izsák, Fülöpszállás, Kunadacs és Szabadszállás külterületihez tartozó tanyavilágban járőröztek 2017. január 18-án. Nemcsak a házakban élő időskorúakat látogatták meg, hanem a lakatlan ingatlanokat is ellenőrizték. Az akcióban résztvevők meggyőződtek arról, hogy az idős személyek rendelkeznek-e a fűtéshez szükséges tűzifával. A felkeresett időskorúaknak szükség esetén a tűzifát is felhasogatták és bekészítették a házakba.

A személyes találkozás alkalmával a külterületen élők nyíltan beszéltek mindennapjaikról. Mindenhol szívesen fogadták a segítő szándékkal érkező látogatókat, akik hasznos tanácsokkal is szolgáltak arra vonatkozóan, mit tehetnek a tulajdonosok saját biztonságuk és értékeik megóvása érdekében, illetve szükség esetén kitől kérhetnek segítséget, elmondták a nap 24 órájában működő segélyvonalak hívószámait.

A rendőrök továbbra is fokozottan figyelnek a külterületen élőkre.

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

About Post Author