Fokozott ellenőrzés az ittas vezetés visszaszorítására

A balesetek megelőzése és a jogsértések felfedése, illetve visszaszorítása érdekében minden gépjárművezetőt ellenőriztek a Bács-Kiskun megyei rendőrök.

Az ittasan vagy bódult állapotban történő vezetés mindenkit érintő súlyos döntés. A balesetek megelőzése érdekében a Kecskeméti, a Kiskunfélegyházi, a Kiskőrösi és a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai 2017. március 11-én 16 órától 2017. március 12-én 4 óráig fokozott közlekedésrendészeti akciót hajtottak végre. A megyeszékhely illetékességi területén végrehajtott ellenőrzés célja elsősorban az ittas állapotban és a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt álló járművezetők kiszűrése, az általuk elkövetett szabályszegések, bűncselekmények felfedése, illetve visszaszorítása volt.

A rendőrök 740 sofőrrel szemben alkalmaztak légalkoholmérő készüléket, ami 10 esetben pozitív értéket jelzett: öt gépjárművezetővel szemben büntetőeljárást kezdeményeztek, 5 főt közigazgatási bírsággal sújtottak. A kerékpárosok és a gyalogosok láthatóságára vonatkozó szabályok megszegése miatt egy személyt figyelmeztetésben részesítettek, egy főt helyszíni bírsággal sújtottak, négy közlekedővel szemben szabálysértési feljelentéssel éltek.

Az akcióban résztvevők a fiatalkorúak alkoholfogyasztásának visszaszorítása érdekében Kecskemét illetékességi területén hat szórakozóhelyen ellenőrzést tartottak, három főt garázdaság gyanúja miatt előállítottak a rendőrkapitányságra.

A fokozott ellenőrzés a jövőben is folytatódik a megye közútjain. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy ittas állapotban ne vezessenek gépjárművet!

Ne feledjék: mindenkit hazavárnak! A balesetek jogkövető magatartással, körültekintő vezetéssel, az egymásra történő odafigyeléssel megelőzhetőek! Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!

 

About Post Author