Folytatódik az együttműködés

288

A Honvéd Nyugdíjas Klub egyik, alapszabályban megfogalmazott kiemelt feladata a kapcsolattartás a Magyar Honvédség katonai szervezeteivel.

2016-ban került aláírásra egy megállapodás a Magyar Honvédség Logisztikai Központ parancsnoka és a Honvéd Nyugdíjas Klub elnöke által, mely alapján az elmúlt időszakban számos közös sport- és kulturális program, kirándulás, intézmény látogatás került sikeresen lebonyolításra mindkét fél részvételével.

Ez év nyarán a logisztikai központ felszámolásra került és jogutódjaként megalakult a Magyar Honvédség Tartalékképző és Támogató Parancsnokság. Egyesületünk elnöksége megkereste az új szervezet parancsnokságát a több éve jól prosperáló együttműködés folytatásának szándékával.  A pozitív fogadtatás és a rövid előkészítő folyamat eredményeként 2020. november 27-én Budapesten az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokságon Sándor Zsolt vezérőrnagy a katonai szervezet parancsnoka és Farkas Zoltán nyugállományú alezredes, az egyesület elnöke ünnepélyesen aláírta a két szervezet közötti együttműködési megállapodást.

A megállapodás értelmében a szervezetek kölcsönösen biztosítják a másik szervezet képviselőinek részvételét kiemelt nyilvános rendezvényeiken, közösségi programjaikon.

A parancsnokság támogatást nyújt az egyesület rendezvényeinek lebonyolításához, tájékoztatók, előadások formájában naprakész információkat biztosít a magyar honvédség fejlesztésével, aktuális feladataival kapcsolatban.

A Honvéd Nyugdíjas Klub biztosítja a parancsnokság és alárendelt szervezetei állományának, kiemelten a tartalékos állománynak a részvételét az egyesület által szervezett túrákon, teljesítménytúrákon, a parancsnokság igényének megfelelően részt vállal a kistérség középfokú oktatási intézményeiben megvalósuló honvédelmi nevelési feladatokban.

Buza Vince

 

About Post Author