Fülöpszálláson jártunk…. Ranga tanárnőre emlékeztünk

Több évtizedes, megható esemény zajlik minden év áprilisában a szomszéd településen. Egykor, így tavasz elején vesztette el a fülöpszállási iskola Ranga Sándornét, az iskola  magyartanárát, aki fiatalon és tragikus hirtelenséggel hagyott maga után nagy-nagy űrt…

Családja és férje Ranga Sándor azonban elhatározta: a feleség, az édesanya versszeretetét minden évben megünnepli az iskola: alapítványt hoztak létre a környező települések versmondói számára. Így egy évben legalább egyszer versektől, énekhangtól, ügyes kezű diákok rajzaitól éled újra a tanárnő emléke.

Így volt ez az idén is! A József Attila Közösségi Házban megrendezett városi szavalóverseny első helyezettjei képviselték iskolánkat a „Ranga Tanárnőre Emlékezünk” Alapítvány szavalóversenyén. Négy diákkal neveztünk a fülöpszállási fordulóra.

Szép sikerekkel tértünk haza a nagyszámú versmondók köréből. Kovács Izabella 1. a osztályos diákunk III. helyezettje lett az I.–_IV. évfolyam kategóriájában. Felkészítő tanító nénije: Pócsainé Kassai Ágnes. Barna Ida Anna 8. a osztályos diákunk szintén III. helyezett lett az V.-VIII. évfolyamosok között. Felkészítő tanára: Kishalmi Istvánné.  Köszönet illeti az iskola Talentum Alapítványát, amely kifizette diákjaink utazását erre a nagyszerű versenyre. A többiektől így köszöntünk el: „Jövőre ismét találkozunk!” – mi is bízunk ebben!

Kishalmi Istvánné a humán munkaközösség vezetője

About Post Author