Füstölt a konnektor, kigyulladt a gázpalack

index

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Kunszentmiklóson, a Gőzmalom utcában egy lakóépületben konnektor füstölt, kedden kora délután. A lakók áramtalanították az épületet. A kunszentmiklósi önkormányzati tűzoltók a lakóépületet átvizsgálták és átszellőztették.
Kedden délután közlekedési balesethez riasztották a kiskunfélegyházi és a kecskeméti hivatásos tűzoltókat Petőfiszállás közelében, az M5-ös autópálya 136-os kilométerszelvényéhez a Szeged felé vezető oldalon. A balesetben nem sérült meg senki. A tűzoltók a gépjárművet áramtalanították, a helyszínt átadták a rendőrségnek.
Egy nyergesvontató az út melletti árokba borult Fülöpháza közelében, az 52-es főút 20-as kilométerszelvényénél kedden délután. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók a gépjármű áramtalanítását elvégezték, a helyszínt a rendőrségnek átadták. Személyi sérülés nem történt.
Kedden délután Kunszentmiklóson, a Rigó utcában egy százhúsz négyzetméteres, kétszintes lakóház konyhájába egy gázpalack elzáró szelepe begyulladt, és meggyújtotta a környezetét. A kunszentmiklósi önkormányzati tűzoltók az épületből kihozták az égő gázpalackot, valamint még egy gázpalackot, amit hőhatás nem ért. A lángokat két vízsugár és kéziszerszámok segítségével megfékezték. A tűzesetben két ember égési sérüléseket szenvedett, akiket a mentők elszállítottak. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.
Tűzesethez riasztották a dunaföldvári önkéntes, valamint a solti és dunaújvárosi hivatásos tűzoltókat szerdán kora reggel. Dunaföldváron, az Iskola utcában egy családi ház megközelítőleg hetven négyzetméteres melléképülete égett teljes terjedelmében. A lakók az épület közműveit szakaszolták, valamint három gázpalackot kihoztak. A tűzoltók a tüzet három vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották. Személyi sérülés nem történt. Az tűzoltók az utómunkálatok közben egy dissou- és két oxigénpalackot is találtak, melyeket hőhatás nem ért.

About Post Author