Gazdagodott a Helytörténeti Gyűjtemény

hgy

Bőczén Lászlóné és Tóth Sándor nagylelkű felajánlása már nem először gazdagítja a Helytörténeti Gyűjtemény anyagát. Idén ősszel Tóth Sanyi bácsi életművének jelentős részét képző Petőfi és helytörténeti kutatásaival kapcsolatos gyűjteményét, kéziratokat, feljegyzéseket kaptunk.

Nekik köszönhetően újra hozzáférhetővé válnak a Szabadszállási Petőfi Baráti Kör által kiadott könyvek, amelyek már régóta nem vásárolhatók meg. Ilyen a Dunai árvizek Szabadszálláson vagy Az 1848/49-es szabadságharc és Szabadszállás. Különösen nagy becsben tartjuk azt a most a tulajdonunkba került porcelán bögrét, amiből a költő fia Petőfi Zoltán ivott szabadszállási tartózkodása idején.

Várunk minden helytörténet és Petőfi Sándor életének helyi vonatkozásait megismerni vágyó érdeklődőt 2016. november 20-án vasárnap 14 és 15 óra között a Helytörténeti Gyűjteménybe, ahol díjtalanul lehet megtekinteni a kiállítást. 15 órától emléktábla avatással és mécses gyújtással emlékezünk Tóth Sándorra. A program a József Attila Közösségi Házban kiállítás megnyitóval valamint az amatőr irodalmi színpad és Ballabás Mihály előadásával zárul.

   Fábián Krisztián

About Post Author