„Gyógyító Bocsok” jártak a szabadszállási óvodában

DSC_0125 DSC_0127 DSC_0133 DSC_0142 DSC_0159 DSC_0165 DSC_0166 DSC_0182 DSC_0185 DSC_0187 DSC_0193 DSC_0211 DSC_0244

Tiszavölgyi Annamária orvostanhallgató és Szabó Tamás mentős jóvoltából ellátogattak óvodánkba a „Gyógyító Bocsok” április 11-én.

A Bocsok mentőautóval érkeztek és mindenféle orvosi felszerelést, valamint gyermekméretű műtős és orvosi ruhákat hoztak, melyekbe az óvódások választásuk szerint öltözhettek be. A foglalkozás során megismerkedhettek az alapvető eszközökkel, mint láz-és vérnyomásmérő, fecskendők, injekciók oxigénmaszk és egyéb más műtéti felszerelésekkel. Mindezek alkalmazását is kipróbálhatták kedvenc plüssállataikon. Sérüléseket láttak el és kötöztek be, lázat és vérnyomást mértek. A foglalkozáson egy erre a célra kialakított macin egy műtétet is elvégeztek, illetve műtőssegédként működtek közre. A gyermekek nagyon nagy érdeklődést és aktivitást mutattak, így játékos formában ismerkedhettek meg azokkal az eszközökkel, amelyekkel az orvosnál vagy a kórházban is találkozhatnak. Természetesen megtekinthették a mentőautó belsejét is. A program végén minden kisgyermek kapott jutalomból egy oklevelet a bátorságáért és ügyességéért.

A „Gyógyító Bocsok” egy olyan program, amely játékos keretek között igyekszik megismertetni a gyógyító tevékenységet a gyermekekkel. A program segítségével elsősorban a gyermekek kórháztól, orvosoktól való félelmét szeretnék csökkenteni.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház, „Gyógyító Bocsok” programja a 2014-es évben elnyerte az Astellas-díjat.

Fotók: Fábián Krisztián

About Post Author