Gyümölcshabost kóstoltak a katonák a gasztro-szerdán

Újabb receptet ismerhettek meg a katonák november 25-én a Honvéd Nyugdíjas Klub gasztro-szerdáján. Ezúttal Tóth Józsefné Marika gyümölcshabosa aratott osztatlan sikert, melynek elkészítésével az alábbi recept felhasználásával bárki megpróbálkozhat.

 
Öt tojásból, öt evőkanál cukorból, öt evőkanál lisztből és ½ sütő-porból kisméretű tepsiben piskótát sütök. Gyümölcshab: 2 deci-liter gyümölcs joghurtot, egy csomag zselatinnal, hat evőkanál cukorral felforralom, két csomag tejszínhabból a megadottak szerint elkészítem. 10 dekagramm gyümölcsöt apró kockákra vágok. A felfőzött, habosra hűlő joghurtot, a gyümölcsöt és a tejszínhabot összekeverem, majd a piskótára öntöm és két órára a hűtőbe teszem – osztotta meg a lapunk munkatársával a gyümölcshabos receptjét Tóth Józsefné Marika.