Hajdú Kati meseíró a könyvtárban

DSC_3585 DSC_3590 DSC_3595 DSC_3604

Az általános iskola harmadik osztályos tanulóit, Hajdú Kati meseíróval vártuk író-olvasó találkozóra március 5-én a városi könyvtárban.

Katit a gyermekszeretete, valamint pedagógiai munkája késztette arra, hogy mesekönyveiben megfogalmazza azokat az értékeket, melyeket a kisiskolás korosztály számára fontosnak tart. Azokat, amik meghatározzák későbbi életüket, ám lehet, hogy beszélni csak keveset beszélnek róla. Meséiben fontos szerepet kap a szeretet, a jóság, az összetartozás. Mesekönyveit Illés Márta csodaszép illusztrációi díszítik.

A találkozó során a gyermekek megismerkedhettek két kötetével, a Boldogságcseppek és a Tündértánc cíművel. Részesei lehettek egy-egy mesének, valamint bábjáték után néhányuk a saját meséjét is elmondhatta. Bízunk benne, hogy ez a rövid alkalom kedvet hozott a több, mint ötven gyermeknek, hogy az írónő kötetét kikölcsönözze könyvtárunkból! Köszönjük, hogy eljöttetek, és köszönjük az együttműködést a pedagógusoknak és az iskolának is. Találkozzunk következő rendezvényünkön is!

Vass Roland

About Post Author