Harmincegy műszaki mentés a megyében

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 31 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Szerdán délelőtt Soltvadkert külterületén egy kazánház égett teljes terjedelmében, valamint a közelében lévő összehordott hulladék. A soltvadkerti önkormányzati, valamint a kiskőrösi, a kiskunfélegyházi és a kalocsai hivatásos tűzoltók a tűzet négy vízsugárral eloltották. Az oltási munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az eset során nem sérült meg senki.

Izsák térségében, az 52-es számú főúton egy kisteherautó letért az úttestről, az út mellet lévő árokban egy fának ütközött, szerdán este. Az ütközés következtében a fa kidőlt. Személyi sérülés nem történt. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók a forgalmat akadályozó fát motoros láncfűrész segítségével eltávolították, a járművet áramtalanították, majd a helyszínt átadták s rendőrségnek. A tegnapi napon a rendkívüli időjárás miatti károk felszámolásával kapcsolatosan harminc esetben avatkoztak be Bács-Kiskun megye tűzoltó egységei. A műszaki mentések során a hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók, valamint egy járási önkéntes mentőcsoport tagjai motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével letört, nagyméretű faágakat és kidőlt fákat távolítottak el. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. Az éjszaka folyamán állampolgári bejelentés nem érkezett. Bács-Kiskun megye 6 településén, mintegy 400 fogyasztási helyen szünetel az áramszolgáltatás. Az áramszolgáltató szakemberei dolgoznak a hibák elhárításán.

Kérünk mindenkit, hogy az áprilisban nem megszokott időjárási körülményekre, illetőleg a már nyári útviszonyokra felkészített járművekre való tekintettel fokozott óvatossággal, a megváltozott útviszonyoknak megfelelően vezessenek!

Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen.

 

Hogyha ön vagy embertársa bajba kerül, kérjük haladéktalanul hívja a 105-ös, vagy a 112-es segélyhívó számot és kérje a tűzoltók segítségét.

About Post Author