Harminchat esethez vonultak a hétvégén a tűzoltók

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 16 tűzesettel és 20 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Pénteken délután Zsana külterületén öt hektáros területen vegyes erdő aljnövényzete égett. A kiskunhalasi, a ruzsai, a kisteleki, a szegedi és a kalocsai hivatásos tűzoltók a lángokat négy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg. Az oltási munkálatokat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Pénteken éjszaka Bugac külterületén egy személyautó égett, a lángok átterjedtek az aljnövényzetre. A bugaci önkéntes és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók két vízsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Szombaton délben a mentő kérték a tűzoltók segítségét Hartán a kikötőben. A solti katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói egy sérültet kézi erővel vittek fel az uszályról, majd átadták a mentőknek.

Kecskeméten, a Kereszt utcában egy ikerház használaton kívüli kéményének alsó része kidőlt, szombaton délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a kémény maradék részét eltávolították.

Balotaszállás külterületén megközelítőleg egy hektáros területen akácerdő aljnövényzete égett, szombaton délután. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a tüzet három vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották.

Egy birka beleesett egy nyolc méter mély kútba Jánoshalmán, a Kálmán Sándor utcában, szombaton este. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók az állatot létra és mentőkötél segítségével kiszabadították.

Teljesen kiégett egy gépkocsi Soltvadkert selymesi településrészénél, szombaton éjszaka. A tűz a közelben lévő vegyesbolt homlokzatát is megégette, azonban további részére nem terjedtek át. A soltvadkerti önkormányzati és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók két habosított vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Vasárnap éjszaka Kecskemét, Rávágy téren egy műanyag konténer égett A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották.

Soltvadkert közelében az 53-as főúton egy kisbusz árokba csúszott, hétfőn hajnalban. A balesetben nem sérült meg senki. A soltvadkerti önkormányzati tűzoltók a járművet áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

A hétvégén tizenegy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, tizennégy esetben kérték a segítségüket veszélyesen megdőlt fák, leszakadt faágak eltávolításához és két esetben lakásba történő behatoláshoz.

Forrás: bacs.katasztrofavedelem.hu

About Post Author