Háromszáz fellépő a Talentum Alapítvány jótékonysági estjén

A közönség vastapsától volt hangos február 6-án és 7-én a Szabadszállási ÁMK József Attila Közösségi Ház moziterme. A színpadon a helyi Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai, tanárai mutatták be produkcióikat a Talentum Alapítvány 19. jótékonysági estjének keretében.

A rendezvényen Oszlánszkiné Szabó Hajnalka a kuratórium leköszönő elnöke beszámolt az elmúlt évek eredményeiről. Elmondta, öt esztendő alatt mintegy 7,3 millió forinttal gyarapodott a Talemtum Alapítvány vagyona. A befolyó támogatásoknak köszönhetően az iskolai, iskolán kívüli helyi, területei, megyei és országos tanulmányi, sportversenyek, kulturális, tanulást segítő tevékenységek, kirándulások költségeinek kiegészítésére 6,5 millió forintot tudtak fordítani. Az alapítvány vagyona jelenleg négymillió forint.

A törvény előírásainak megfelelően a Talentum Alapítvány az elkövetkezendő öt esztendőre új vezetőséget választott. A kuratórium elnöki tisztjét Faragó Mária tölti be, tagok, Szőkéné Süveges Katalin, Szabó Mária, Faragó Tiborné, Lukácsi Imre – jelentette be Deliné Gurmai Zsuzsanna címzetes igazgatóasszony, a Talentum Alapítvány alapítója.

A közönség a jótékonysági esten közel harminc zenés, prózai, illetve táncos produkciót láthatott az iskola háromszáz diákjának tolmácsolásában. A két előadásra hatszázan voltak kíváncsiak.

About Post Author