„HázŐrző”

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) támogatásával kifejlesztésre került az a korszerű mobiltechnológiai alkalmazás, mely a „HázŐrző”, nevet kapta, és amely mostanra mindenki számára elérhető és letölthető.

 
A mobil applikáció célja, hogy a vagyonvédelem területén inspirációt és egyben segítséget nyújtson az állampolgárok számára otthonaik önerőből történő biztonságosabbá tételéhez. Lehetőséget nyújt arra, hogy a felhasználó néhány perc alatt képet kaphasson házának, lakásának biztonsági szintjéről, illetve javaslatokat kap arra, hogyan tudná azt javítani, a kritikus pontokat biztonságosabbá tenni.
Az alkalmazás használata során egy rövid tesztsor kitöltésével felmérhető az otthonuk biz-tonsága az ablakoktól a kerítésig. Százalékos eredmény születik arról, vajon mennyire védett otthonuk, és megtudhatják azt is, mit tehetnek annak érdekében, hogy ezt az eredményt javítsák.
Az applikáció az itt lévő marker (QR kód) segítségével megeleveníti egy lakóház környezetét, melyet egy virtuális betörő igyekszik feltérképezni a lehetséges behatolási pontok feltárása érdekében. Az applikáció használója virtuálisan az illetéktelen behatolóval tarthat, és „testközelből” tapasztalhatja, milyen tényezők teszik kockázatossá egy otthon biztonságát.
Az applikáció népszerűsítéseként, Hajós András főszereplésével elkészült egy 60 mp-es spot „HázŐrző, a betörő szving” címmel, mely vagyonvédelmi ismereteket közvetít élményszerűen befogadható, és egyben meghökkentő formában. A spot, a célcsoport elérhetőségére fókuszálva alkalmas a korszerű tömegkommunikációs eszközök, internetes, vagy televíziós felületen történő megjelenítésre is. https://www.youtube.com/watch?v=IvuegggFCAw

Forrás: Bács-kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési osztály

About Post Author