Hetényegyházán csillogtatták meg tudásukat az Ezüst Kopogók

Ötödik alkalommal rendezték meg a „Népek tánca, népek zenéje” országos vetélkedőt. Az idei verseny elődöntőjét október 17-én tartották meg a hetényegyházi közösségi házban. A népes mezőny tagja volt a szabadszállási Ezüst Kopogók Néptánc Együttes junior csoportja is.

 
A verseny célja, hogy összehozza hazánkban és a határainkon túl elő magyar és nemzetiségi hagyományőrző táncegyütteseket, zenekarokat, népdalköröket korhatár nélkül. Az értékelésnél a zsűri nagy hangsúlyt fektetett, hogy az életkori sajátosságokat figyelembe véve döntsön a továbbjutásról. Az Ezüst Kopogók junior csoportja két kategóriában – tánc és hagyományőrző – népi játék is nevezett. A gyermekek mindkét kategóriában továbbjutottak. A középdöntő novemberben Gyulán, az Elizabeth Hotel-ben lesz.
Régóta vártuk a lehetőséget, hogy megmérettessük magunkat, de a részvételen kívül olyan élménnyel lettek gazdagodtak a gyerekek, ami motiváló lehet a további szerepléseknél. A juniorok közös kitűzőt kaptak a felnőtt csoporttól, ezzel is szimbolizálva az Ezüst Kopogók összetartozását – mondta el érdeklődésünkre Hofmaiszter Anikó, az együttes vezetője.

About Post Author