Huszonnyolc riasztás a hétvégén

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 12 tűzesettel és 16 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy kamion és két személygépjármű ütközött Kecskemét térségében, az 52-es számú főúton, pénteken délután. A balesetben egy ember megsérült, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Szombaton hajnalban Ladánybenén, a Zrínyi Miklós utcában egy személygépjármű telefonoszlopnak hajtott, melynek következtében az oszlop kidőlt. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók a helyszínt biztosították az áramszolgáltatók kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt.

Kecskemét térségében, az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán két személygépjármű ütközött össze. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Egy személygépjármű utastere füstölt Kalocsán, a Búzapiac téren, szombaton délelőtt. A  kalocsai hivatásos tűzoltók a füstölést egy vízsugárral megszüntették. Személyi sérülés nem történt.

Egy ötven négyzetméter alapterületű családi ház tetőszerkezete égett teljes terjedelmében Kecskemét külterületén, szombatról vasárnapra virradóra. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet két sugárral eloltották. Épület négy lakója rokonoknál lett elszállásolva.

Éjjel fél kettőkor érkezett az az állampolgári bejelentés, mely szerint Kunbaján, a Dózsa György utcában ég egy ház. A helyszínen egy családi ház tetőszerkezete és több helyisége égett. A bajai hivatásos és a bácsalmási önkormányzati tűzoltók közös erővel, három vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. Az oltási munkálatok közben a ház födémszerkezete beszakadt, a romok alatt a tűzoltók egy holttestet találtak. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Soltvadkerten, a Vécsey Károly utcában lévő lakóépület konyhájában a tűzhelyen felejtett étel égett, vasárnap délután. A helyszínen tartózkodót füstmérgezés gyanúja miatt a mentők kórházba szállították. A soltvadkerti önkormányzati tűzoltók az épületet átszellőztették.

Vasárnap délután egy bútort szállító kisteherautó rakománya égett Helvécia térségében, az 54-es számú főúton. A kecskeméti hivatásos tűzoltók rövid időn belül a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Egy személyautó égett Kiskőrösön, a Liget utcában, vasárnapról hétfőre virradóra. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották, a járművet áramtalanították. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

A hétvégén hat esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, tizenegy esetben kérték a segítségüket letört nagyméretű faágak és kidőlt fák, valamint két estben csőtörés miatt összegyűlt nagymennyiségű víz eltávolításához.

About Post Author