Időszerű vált az elöregedett helyiségjelző táblák cseréje

szabad

Faragott helyiség jelző táblák kerülnek rövidesen az elavultak helyére. A városatyák legutóbbi ülésükön úgy határoztak, hogy egyedi, fából készült helyiség jelzők váltják fel az elöregedett fémszerkezeteket.

A helyiségjelző táblák cseréjének gondolata tavaly nyáron fogalmazódott meg a pénzügyi és ügyrendi bizottság ülésén. Az önkormányzat három cégtől kért be árajánlatot. Egy budapesti és egy kecskeméti cég új úgynevezett kompozit táblákat ajánlott az önkormányzatnak darabonként mintegy 30-40 ezer forintos áron. A táblák élettartamát 3-5 évre becsülték. A harmadik ajánlattevő a helyi Tabajdi István fafaragó, népi iparművész faoszlopokra szerelt zsindelyes megoldást javasolt, melynek ára anyaggal, munkadíjjal, felületkezeléssel és felállítással együtt 180 ezer forint.
A városatyák mérlegelve az esztétikai, illetve a tartóssági szempontokat úgy határoztak, hogy első körben két tábla elkészítésével bízzák meg Tabajdi Istvánt, majd ezt követően, az anyagi lehetőségeket függvényében, további táblák megrendelésére is sor kerülhet az idei év folyamán.

About Post Author