Irodalmi barangolás a költészet napján

Szabadszállás nevezetességeit járták be a helyi általános iskola diákjai április 11-én, a költészet napján. Az idei „Literatúra” az Arany János emlékév apropóján Petőfi Sándor: Arany Lacinak című verséhez kapcsolódott.

A rendezvényt több mint két évtizede indította el Török László (Dafti), a szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskola volt tanára. A kezdeményezés legfontosabb célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a költészet fontosságára, a versek szépségére, a helyi értékek, hagyományok megismerésére.

A rendezvény nyitányaként, április 10-én délután az iskola diákjai virágot helyeztek el Prielle Kornélia, a 19. század kiemelkedő színésznője, Petőfi Sándor fiatalkori nagy szerelme sírjára.

Másnap az osztályok tanáraik kíséretében végigjárták a kijelölt állomásokat, ahol irodalommal kapcsolatos feladatokat kellett megoldaniuk, versszakokat kellett megjeleníteniük, régi bútorokat, eszközöket kellet felismerniük. Megpróbálkoztak a Toldiból ismert petrencés rúg megemelésével. Mindemellett puzzle kirakó, totó, és számtalan más játékos feladat várta a tanulókat.

A megfáradt „vándorok”  Arany János kedvenc süteményével csillapíthatták éhségüket.

Fotó: Fábián Krisztián

About Post Author