Jó ütemben halad a szennyvízcsatorna hálózat építése

Befejezéséhez közeledik a szennyvízcsatorna hálózat kiépítése Szabadszálláson. A szakemberek jelenleg a belvíz helyzet miatt el-, illetve félbe maradt vezetékszakaszok kiépítésén dolgoznak – tájékoztatta a Szabadszállási Hírmondót dr. Báldy Zoltán polgármester.

A megközelítőleg 2,5 milliárd forintba kerülő, több mint kétezer ingatlant érintő projektre 2,03 milliárd forint támogatást nyert a Környezet és Energia Operatív Program keretén belül a város.
A beruházás során harminchárom kilométer hosszúságú gravitációs vezetéket, öt kilométer nyomóvezetéket, tizenhét kilométer bekötővezetéket fektetnek le a szakemberek, valamint hét hálózati és 104 házi átemelő épül, 2 133 új bekötés valósul meg. A szennyvíztisztító telep kapacitása pedig 745 m3/d lesz.
A munkálatok befejeződése után Szabadszállás csatornázottsága 92-94 százalékos lesz.
Településünkön tehát rövidesen minden háztartás, közintézmény és vállalkozás számára elérhetővé válik a korszerű szennyvízkezelés lehetősége.
A csatornaszakaszok még nincsenek rákötve a meglévő rendszerre, így a szennyvíz elvezetése nem biztosított. A megépült szennyvízhálózatra csak engedéllyel (önkormányzat, víziközmű társulat, BÁCSVÍZ), az önkormányzat által meghirdetett időponttól lehet majd csatlakozni – tette hozzá a polgármester.

About Post Author