Jövőre is zavartalanul működik a központi ügyeleti ellátás Szabadszálláson

sztetoszkop

Az idei évben Szabadszállás Város Önkormányzata az ügyeleti ellátás tekintetében válaszút elé került. Az ügyeleti szolgálatot korábban ellátó – az ellátott területen élő- házi orvosok egységesen írásban felmondták a további ügyeleti ellátásban való részvételüket. Így Önkormányzatunk is – más településeken már korábban bevezetett – külső cégen keresztül történő központi orvosi ügyeleti ellátást kényszerült megszervezni.

Önkormányzatunk a Morrow Medical Zrt.-vel kötött megállapodást a lakosság ellátása érdekében. Miután a Zrt. Kunszentmiklóson hasonló feladatot lát el, így a működtető bizonyos feladatok összevonását határozta el. Ehhez Kunszentmiklós város hozzájárulását kértük, melyet havi 100.000 Ft megfizetéséhez kötött.

Szabadszállás Város teljesítette Kunszentmiklós kérését, aki ennek ellenére 2016. november 17-én megtartott képviselő-testületi ülésén előzetes egyeztetés nélkül úgy döntött, hogy 2017. január 1. napjától nem járul hozzá az ügyelet közös működtetéséhez.

Szabadszállás Város Önkormányzata és a Morrow Medical Zrt. sem érti a Kunszentmiklósi városatyák döntését.

A Morrow Medical Zrt. vezetése biztosította Szabadszállás Város Önkormányzatát a szerződésben vállalt kötelezettségének teljesítéséről, vagyis 2017. január 1-e után is folyamatosan biztosítani fogja a központi orvosi ügyeleti ellátást.

A változás településünkön a betegellátást mindössze annyiban érinti, hogy a telefonos bejelentkezést, az adminisztrációt, a betegnapló vezetését a szolgáltatást végző Morrow Medical Zrt. januártól más telephelyén végzi.

A változás a betegek érdekeit nem sérti, ellátásukat nem befolyásolja – hangsúlyozta Dr. Báldy Zoltán polgármester.

 

About Post Author