Kéménytüzek megyénkben

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

 

Szalkszentmárton külterületén, egy megközelítőleg harminc négyzetméteres műhely égett, hétfőn délután. A szalkszentmártoni önkéntes, a kunszentmiklósi önkormányzati és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet. A tűzoltók az oltási munkálatok közben egy gázpalackot is kivittek a szabadba. A tűz nem terjedt tovább a leégett épülettel egybeépített melléképületre. Személyi sérülés nem történt.

Tűz keletkezett egy szociális otthon egyik helyiségében Bácsborsódon, a Dózsa György utcában, hétfőn délután. A bácsbokodi önkéntes, valamint a bajai és a nagybaracskai hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték a lángokat, húsz tűzoltó dolgozott a helyszínen. A tűzzel érintett épületben negyvenöt ember tartózkodott, akik kimentéséről az ott dolgozók mintaszerűen, szabályosan gondoskodtak. A tűzoltók rövid időn belül a helyszínre kiérkeztek és a tűz oltásával párhuzamosan a füsttel telítődött épületet átvizsgálták és megállapították, hogy senki sem maradt odabent. A mentők hét embert szállítottak kórházba, megfigyelésre. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult. A káreset során tűzoltók és a rendőrök együttműködése példaértékű volt.

Lakásba történő behatoláshoz kérték a kecskeméti hivatásos tűzoltók segítségét Kecskeméten, a Március 15. utcában. A tűzoltók a lakásba bejutottak, majd a mentőket beengedték.

Hétfőn három esetben – Pálmonostorára, Zsanára és Tázlárra – riasztották a tűzoltókat kéményben lerakódott égéstermék tüzéhez. A tűzoltók mindhárom esetben az izzó részeket eltávolították és a kéményseprőt értesítették.

bacs.katasztrofavedelem.hu

About Post Author