Képes Kezdőbetű avagy Kezdd Te! Betűd?

inicinic

Az Országos Széchényi Könyvtár – Magyar Nemzeti Könyvtár kódexlapkészítő pályázatot hirdet általános iskolás diákok részére, melynek célja egy új, gyerekek által rajzolt kódex összeállítása „Üzenet Mátyás királynak” címmel.

Az értékelésnél a pályaművet értékeljük, az alkotók számától függetlenül.

A pályázat célja, hogy a gyerekek kutatómunkájuk során megfigyeljék a corvinákat és azok díszítését. Ennek a műfajnak a keretein belül, de különböző technikákkal (rajz, tus, tempera, montázs, fotómontázs stb.) készítsék el saját, rövid, pár soros történetüket Mátyás királlyal kapcsolatosan.

A pályázat elbírálásánál figyelembe vesszük a történet ötletes képi megjelenítését, rajzos megoldásait.

A legjobb pályaművekből a Múzeumok Éjszakáján, 2015. június 20-án kiállítást rendezünk és játszódélutánt szervezünk, erről minden pályázót e-mailben értesítünk.

Felhívás a pályázatra

A sikeres pályázáshoz szükséged lesz egy rövid történetre, melyet kézzel írsz kompozícióba rendezel ötletesen megrajzolsz és iniciáléval díszítesz. A témát szabadon választhatod, akár saját életedből is.

A pályázat bármilyen technikával készülhet.

Beküldési cím: Országos Széchényi Könyvtár, 1827 Budapest, Budavári Palota „F” épület

Nemzetközi és Kulturális Kapcsolatok Osztálya

Beküldési határidő: 2015. május 10.

A borítékon tüntesd fel: „Képes Kezdőbetű – Kezdd Te! Betűd?” pályázat

A pályamű 2 db A/4-es méretű lapra készüljön el, s mellette külön lapon fel kell tüntetni a nevedet, a korodat, az iskolád és a történeted címét, valamint tanárod vagy szüleid e-mail elérhetőségét.

A beérkező pályamunkákat két korcsoportban – külön az alsó és külön a felső tagozatosok estében – értékeljük. Lehetőséget adunk együttműködésre is azonos korcsoportba tartozó diáktársatokkal: akár párban, akár csapatban dolgozhattok (max. 4 fő).

Az Országos Széchényi Könyvtár digitális corvinái elérhetőek ezen a honlapon: www.corvina.oszk.hu/corvinas-html/corvinas.htm ahol a sárga pöttyre kattintva végignézheted az egész kódexet, a kék pöttyre kattintva egy kis leírást olvashatsz.

További információkért fordulj Andrási Erika múzeumpedagógushoz az andrasi.erika@oszk.hu e-mail címen.

About Post Author