Ki tud többet Petőfiről?

DSCN1791 DSCN1812 DSCN1814 DSCN1818 DSCN1837 DSCN1851

Iskolánk március 13-án vetélkedőt rendezett névadója tiszteletére. A tanulók 6-fős csapatokban versenyeztek, minden csapatban minden évfolyam képviseltette magát.

A harmadikosok szavalattal készültek, a negyedikesek illusztrációt készítettek az adott vershez. A nagyobbak a modern technika segítségével interjút készítettek Petőfi életével, szabadszállási kötődéseivel kapcsolatosan. A versenyzők meginterjúvolták városunk polgármesterét, Dr. Báldy Zoltánt, iskolánk igazgatóját, Vanyurné Lázár Erzsébetet,

Molnár Istvánné Babi nénit, aki Petőfi leszármazottja, Fábián Krisztiánt, a Települési Értéktár Bizottság tagját, Ballabás Mihályt, amatőr Petőfi-kutatót, és Vass Rolandot.

A verseny során csak az a csoport lehetett sikeres, aki a sokféle érdekes feladatot felkészülve és együttműködve tudta megoldani.

Az izgalmas versengés során a következő eredmény született:

  1. helyezett: Szőke szép Iluska
  2. helyezett: Pató Pál
  3. helyezett: Pönögei Kis Pál csapata.

A zsűri – Deliné Gurmai Zsuzsanna címzetes igazgató asszony, Faragó Mária a Talentum Alapítvány kuratóriumának elnöke, Kristóf András SzMK elnök- dicsérő szavai ráadásjutalmat jelentettek minden eredményesen versenyző számára, s mindenki, akár versenyzett, akár csak néző volt ismeretekben gazdagodott a délután során.

                                                                                                                                  Varga Eszter

 

Színházlátogatás a Nemzeti Színházban: Egri csillagok

Iskolánk 52 felső tagozatos tanulója láthatta  a Talentum Alapítvány támogatásának köszönhetően március 6-án Budapesten, a Nemzeti Színházban  az Egri csillagok című előadást.

                                                                                                          Köszönjük a támogatást.

Varga Eszter

 

About Post Author