Kidőlt fák, megrongálódott épületek

Vasárnap délután megyénket is elérte az a szélvihar, melynek nyomán több mint 500 állampolgári bejelentés érkezett a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába.

A leggyakrabban közúti forgalmat veszélyeztető kidőlt fákhoz, leszakadt nagyméretű faágakhoz, megrongálódott épületekhez hívják a tűzoltókat. Több esetben kértek segítséget személygépkocsira dőlt fa eltávolításához, valamint a szél által megbontott tetőszerkezetek miatt. A hivatásos és az önkormányzati tűzoltók a munkálatokat folyamatosan végzik.

Ezeken a műszaki mentéseken felül a tegnapi napon két közúti balesethez riasztották a tűzoltókat.

Délelőtt felborult egy utánfutós gépjármű Kecskeméten, a Kuruc körút és a Kőfaragó utca sarkán. A kocsi egy kábeltartó oszlopot is kidöntött. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, a kidöntött oszlop miatt pedig az áramszolgáltató szakembereit kérték a helyszínre. A balesetben senki nem sérült meg.

Egy köveket szállító kistehergépjármű árokba borult a 44. számú főút 26-os kilométerszelvényénél tegnap délután. A balesetben nem sérült meg senki. A lakiteleki önkéntes és a tiszakécskei önkormányzati tűzoltók a járművet kerekeire állították, majd áramtalanították.

Forrás: bacs.katasztrofavedelem.hu

About Post Author