Kilenc ország versenyzői a hétvégi tájfutó versenyen

Postás Kupa, április 18-19. Szabadszállás-Tölgyes-majális parkoló

A hétvégi nemzetközi tájfutó versenyen a magyar versenyzők mellett osztrák, finn, horvát, norvég, román, svájci és szerb indulók is rajthoz állnak. A Strázsa-hegy környéki, változatos domborzatú erdőkben mintegy 700 versenyző fog küzdeni 49 kategóriában a helyezésekért és győzelemért. A legifjabb 10 éves korú fiataloktól a 80 éves szeniorokig minden korosztály versenyzői megtalálhatók a nevezők között.

A verseny programja:

Szombaton 11 óra:  Középtávú verseny

16 óra: Váltóverseny

Vasárnap  10 óra: Normáltávú verseny

A verseny a KEFAG, Szabadszállás Önkörmányzata és a Tót- Autómix támogatásával valósul meg.

A Cél (Parkoló) megközelítése:

A versenyre érkezőknek a Szabadszállás – Kerekegyháza közötti országút 28-as km-énél kell letérni egy jól járható földútra. A letérést mindkét irányból irányító táblák jelzik. A versenyközpont és a cél a letéréstől 1300 m-re van. A célterület körzetében csak személygépkocsival lehet megfordulni, ezért a nagyobb járművek részére külön parkolót jelöltünk ki. Nagyobb méretű autóbuszok a Strázsa-tanyáig mehetnek (700 m), ott tudnak megfordulni és parkolni. Az ezeknél kisebb, de személygépkocsinál nagyobb járműveknek a cél és a szombati S1 rajt között jelöltünk ki parkolóhelyet. Ha a Célterület közelében lévő parkoló megtelik az odavezető út egyik oldalán lehet megállni. A rendelkezésre álló parkolási hely minél jobb kihasználása érdekében kérjük, hogy a rendezők utasításait mindenki tartsa be!

 

Mit kínálunk a szabadszállási iskolai tanulóknak?

Egy programot, amely lehetőséget ad egy olyan sportág megismerésére, amire eddig Szabadszállás környékén nem volt lehetőség. Végig lehet menni egy olyan tájfutó pályán, ahol szalagozás biztosítja, hogy senki ne vesszen el az erdőben. Ez a Nyílt szalagos nevű pálya, amely szombaton 2,1 km, vasárnap 2,8 km hosszú. Javasoljuk a párosával való indulást. Jelentkezés a Célban szombaton 10 és 11 óra között, vasárnap 9 és 10 óra között a NYÍLT SZALAGOS táblánál. Nevezési díj nincs.

Másik program:

A terület legérdekesebb részeinek megtekintésére kiszalagozunk egy útvonalat, melyet az Erdészet képviselőjével lehet bejárni. A sétán az erdészet munkatársa tájékoztatást ad a domborzati formák és növénytársulások kialakulásáról, a korszerű erdőgazdálkodás fontosságáról. Ez a sétára az Erdészet sátránál lehet jelentkezni szombaton 13 és 14 óra között. A séta hossza kb. 3 km. Nevezési díj nincs.

 

Mit kínálunk a szabadszállási felnőtteknek és kisgyerekeknek?

A felnőttek szintén elindulhatnak a Nyílt szalagozott pályán, itt futni is lehet, de a kényelmesebbek inkább az Erdészet munkatársával menjenek végig a kijelölt útvonalon, hogy megismerjék ezt a szép homokbuckás vidéket.

Akik pedig kisgyermekekkel érkeznek, azok részt vehetnek a Cél közelében rendezendő gyermekversenyen, amely mindössze néhány száz méter hosszú, de ugyan úgy, mint a nagy versenyen, ellenőrzőpontokat érint a szalagozás és bélyegezni is kell. A Gyermek mehet egyedül vagy szülői kísérettel is. Jelentkezés a Gyermekverseny táblánál az első nap 12- 15., a 2. nap 10 –-13.30 óra között. Nevezési díj itt sincs.

 

Aki pedig csak nézelődni jött, az szurkolhat a verseny Célkapuja közelében a befutó versenyzőknek, ha pedig megéhezett vagy megszomjazott, a Tóth-Autómix Sörkert és Étterem büféjében fogyaszthatja a kedvére való ételt és italt.

 

Szeretettel várja az érdeklődőket a Postás Kupa Rendezősége

 

 

 

About Post Author