Kilenc tűzeset, kilenc műszaki mentés

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 9 tűzesettel és 9 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Lakásba történő behatoláshoz kérték a kalocsai hivatásos tűzoltók segítségét Kalocsán, a Széchenyi úton lévő társasházban, pénteken délelőtt. A tűzoltók a lakásba az ablakon keresztül bejutottak, majd a segítségre szoruló lakót a mentőknek átadták.

Kiskunhalas határában az 53-as főút mellett a vasúti töltés mentén megközelítőleg két kilométer hosszan száraz növényzet, valamint legelő, tarló és tizenhárom körbála égett, pénteken délután. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a tüzet öt vízsugárral, kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel eloltották. A tűzoltók munkáját három erőgép segítette.

Kecskeméten, a Könyves Kálmán és a Kiskőrösi út kereszteződésében kettő személygépjármű ütközött, szombaton délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Ágasegyháza közelében egy személygépjármű letért az úttestről és árokba borult, szombaton délután. A balesetben ketten megsérültek. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók az autót áramtalanították és a helyszínt biztosították.

Szombaton éjszaka két személyautó ütközött össze az 51-es főút Sükösd és Dusnok közötti szakaszán. A bajai hivatásos tűzoltók az egyik járműből egy embert emeltek ki kézi erővel, majd átadták őt a mentőknek, valamint áramtalanították a járműveket.

Soltvadkertnél, az 53-as számú főúton egy személygépkocsi árokba borult, vasárnap hajnalban. A balesetben nem sérült meg senki. A soltvadkerti önkormányzati tűzoltók a gépkocsit áramtalanították.

Két személygépjármű ütközött össze az M5-ös autópálya 127-es kilométerszelvényénél Kiskunfélegyháza közelében vasárnap reggel. A balesetben két személy megsérült. A kiskunfélegyházi és a kecskeméti hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították.

Két személygépjármű, egy kis tehergépjármű ütközött össze az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalánál a 109-es kilométerszelvényénél Kiskunfélegyháza közelében vasárnap délután. Személyi sérülés nem történt. A kiskunfélegyházi és a kecskeméti hivatásos tűzoltók a forgalmi akadályt képző járműveket a leállósávba letolták, valamint a helyszínt biztosították.

Mohács-Sárhát Szabadság pusztánál egy lakóépület tetejének szarufái, illetve cseréplécei égtek, valamint egy facsemetés terület és száraz avar is meggyulladt, amely megközelítőleg 600 m2-en égett vasárnap délután. A bajai és nagybaracskai hivatásos tűzoltók három vízsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Kiskunhalason, az Erdei térnél egy társasház pincéjében csőtörés miatt víz állt. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a vizet a pincéből egy szivattyú segítségével eltávolították.

A hétvégén hét esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, valamint egy esetben nagyméretű letört faág eltávolításához.

About Post Author