Köhler Milán lett a legkiválóbb makettező

Első alkalommal hirdetett háziversenyt a tavaly alakult Szabadszállási Ifjúsági Makettszakkör. Az eredményhirdetést ma (június 12-én) délelőtt tartották meg a József Attila Közösségi Házban.

A háziversenyre hatan neveztek be. Az elkészült munkákat három tagú zsűri értékelte. Döntésük értelmében az első helyen Köhler Milán végzett. Ő egy North American F-107A típusú repülőgép 1:72-es méretarányú mását készítette el. A második Sallai Roland, a harmadik Besei Nándor lett. Suba Bence negyedik, Kozák Róbert az ötödik, Csapó András pedig a hatodik helyen zárta a versenyt. A díjakat Dorogi Kálmán, a szakkör vezetője adta át az ifjú makettezőknek. Köhler Milán az oklevél mellé egy XB-70 Valkyrie szuperszonikus nehézbombázó makettjét kapta meg a kör vezetőjétől. Dorogi Kálmán jóvoltából a verseny valamennyi résztvevője egy-egy makettkészlettel lett gazdagabb.

A közönség a háziversenyen készült munkák mellett megismerkedhet a Dorogi Kálmán repülőgép makettjeivel is. A kiállítás június 30-ig látogatható az intézmény nyitva tartási idejében.

About Post Author