Komplex Természetismereti Verseny

Március 17-én, immáron 17. éve rendezi meg a kunszentmiklósi Baksay Sándor Református Gimnázium a Komplex Természetismereti Versenyt 5-8 évfolyamon. Az iskolákat minden évfolyamon legfeljebb egy 3 főből álló csapat képviselheti. A versenyen az 5-6. évfolyam tudását természetismeretből, a 7-8. évfolyamét pedig biológia, kémia, fizika és földrajz tantárgyakból mérik fel. Előzetes feladatuk is volt a gyerekeknek. Kármán Tódor magyar gépészmérnök, fizikus, feltaláló életéből és munkásságából kellett felkészülni.

Dömsöd, Tass, Dunavecse, Apostag, Szalkszentmárton, Kerekegyháza, Szabadszállás és Kunszentmiklós részéről az ÁMK, valamint a Baksay Gimnázium csapatai mérték össze tudásukat.

Diákjaink a következőképpen szerepeltek:

  1. évfolyam csapata: Farczádi Dominika, Jankovics Viktor, Toldi Tamás 5. hely,
  2. évfolyam csapata: Kocsi Brigitta, Tófalvi Tünde, Tóth Viktória 7. hely,
  3. évfolyam csapata: Almási Tímea, Faragó Ivett, Verebélyi Tibor 4. hely, de csak 3 ponttal maradtak el a 3. helytől.
  4. évfolyam csapata: Barna Ida, Ficsor Hanna, Mazuk Loretta 8. hely.

A verseny után, amíg a zsűri dolgozott, az egyes évfolyamok különböző előadásokon vehettek részt. A 7-8. évfolyamosok számára játékos fizikai kísérleteket mutattak be és magyaráztak el Kispál István fizika szaktanácsadó és diákjai a dunaújvárosi Széchenyi Gimnáziumból. A program során a versenyzők is készíthettek a helyszínen saját eszközöket, melyeket kipróbálhattak, sőt versenyezhettek is. Ezt mutatja be a kis videó részlet, ahol Barna Ida remekel egy szívószállal és egy pingpong labdával.

A csapatok nagyon szép ajándékokkal és egy jó hangulatban eltöltött délután élményével tértek haza.

Felkészítő tanárok: Csőke József, Köhlerné Nagy Ibolya, Kövi Miklós, Nagy Géza, Skriba Pál.

Köhlerné Nagy Ibolya reál munkaközösség-vezető

 

About Post Author