Könyvtári Napok Szabadszálláson

Az idei esztendőben is csatlakozott az országos könyvtári napok rendezvénysorozathoz a városi könyvtár. A programsorozat első napján (október 6-án) a Szabadszállás múltjával ismerkedtek az helyi általános iskola diákjai.

A résztvevőknek a település épületeit kellett felismerniük régi fényképek alapján, valamint azokkal kapcsolatos kérdéseket kellett megválaszolniuk. A válaszokat Tóth Sándor: Szabadszállás múltjából, és Szabadszállás képeskönyve című könyveiben lehetett megtalálni. Akik kedvet kaptak, a kérdéseket megtekinthetik a könyvtár honlapján:

http://varosikonyvtar.5mp.eu/web.php?a=varosikonyvtar&o=E_TCPHJmjI
Akik a hét folyamán behozzák megfejtéseiket a könyvtárba, apró ajándékokban részesülnek.
A program ma (október 7-én) 9 órakor a „Lánglovagok akcióban” a szabadszállási tűzoltók előadásával folytatódik, majd 11 órától a település rendőrei a „biztonságos élettel” ismertetik meg a diákokat.

További programok:
Október 8. 9 óra: Tegyünk az egészségünkért – Ingyenes szűrővizsgálatok
Könyvajánlásokkal egybekötött vérnyomás, vércukor, stb. mérés
Október 9. 10 óra: Vackor mesét mond – Könyvtári mesedélelőtt
Csukás István Ásító szörnyeteg c. történetét ismerhetik meg az óvodások
Október 9. 15 óra: Kreatív színezés felolvasással – Fejlesszük koncentrációnkat, éljük ki kreativitásunkat közösen! Népszerű mesék megismerése közben kipróbáljuk a kreatív színezést.
Október 10. 10 órától zárásig – Vidám Könyvtár. A nap folyamán régi mesék vetítése diafilmekről, papírszínház, könyvtári játékok stb.
Október 11. 8-12 óra: Legyen Ön is könyvtártag! – Könyves Vasárnapi beiratkozási akció! A délelőtt folyamán bárki ingyen iratkozhat be könyvtárunkba.
Október 11. 8-12 óra: Könyves Vasárnapi Betűbuli – Internetes játék a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár honlapján. Feleletválasztós kérdések három kategóriában.

About Post Author