Köszönjük Doktor Úr!

DSC_0405 DSC_0406 DSC_0408

Dr. Csányi János belgyógyász szakorvos és háziorvos 33 év gyógyításban eltöltött idő után 2019. március 1-től nyugdíjba vonult. Ezután már csak üzemorvosi vizsgálatokon fogad pácienseket a doktor úr. Ebből az alkalomból Dr. Báldy Zoltán Szabadszállás Város Polgármestere és Nagy András a GAMESZ vezetője február 28-án köszönte meg Dr. Csányi Jánosnak a több mint három évtizedes gyógyító munkáját.

Dr. Csányi János 1968-ban végzett a Szegedi Egyetem Orvostudományi Karán, majd Jászszentlászlón volt körzeti orvos. 1976-ban belgyógyász szakvizsgát tett, és a kiskunfélegyházi kórház belgyógyászatán dolgozott 12 évig. Városunkban 1986. decembertől 1-től körzeti orvosként dolgozott. Háziorvostanból 1996-ban tette le szakvizsgáját. A rendeléseken 1990-től Sári Ildikó asszisztensként segíti, akinek nagyon hálás a közel 3 évtizedes odaadó munkájáért.

1998-ban a legtöbb szavazattal jutott be a város képviselő-testületébe és képviselőként tevékenykedett egészen addig, amíg a jogszabályi változások ezt megengedték. 2000-ben foglalkozás-egészségügyi szakvizsgát tett és azóta a háziorvosi ellátáson kívül az üzemorvosi vizsgálatokat is végezte. Szabadszállás város képviselő-testülete 2016-ban Szabadszállás Egészségügyéért kitüntető címet adományozta részére. Tavaly novemberben vette át Aranydiplomáját a Szegedi Egyetem Orvostudományi Karán.

Feleségével, Csányi Jánosné Bán Katalinnal 33 éve élnek együtt, négy gyermekük és három unokájuk van. Mivel mindketten nagycsaládból származnak, számukra legfőbb érték a családi összetartozás és együttlét. Ennek jegyében karácsonykor közel harmincan ülik körbe az ünnepi menüt. Három gyermekük is Budapesten él, akik rendszeresen szerveznek programokat szüleiknek. Nagyon szeretnek utazni és múzeumokba járni, örök emlék számukra a nyolcvanas évek franciaországi körutazása. Doktor úr titkon remélte, hogy gyermekei közül valaki az orvosi pályát választja, de a művészetek vonzalma erősebbnek bizonyult. Kedvenc időtöltése az olvasás és elhatározta, hogy nyugdíjas évei alatt megtanul alapfokon angolul.

 Ehhez kívánunk sok sikert és hosszú, boldog nyugdíjas éveket a doktor úrnak és kedves feleségének.

About Post Author