Még egy hétig jelentkezhetnek a kéményseprők a katasztrófavédelemhez

A pályázataikat még április 15-ig benyújtó kéményseprőszakmunkás- és kéményseprőmester-vizsgával rendelkező szakemberek július 1-től biztos állásban, biztos fizetésre számíthatnak, ami többnyire magasabb lesz az eddigi bérüknél.

 

A mestervizsgával rendelkező kéményseprők bruttó 360 ezer forintos átlagbérrel, a kéményseprő szakmunkások pedig bruttó 230 ezer forintos átlagfizetéssel és egyéb juttatásokkal kezdhetik meg a munkát katasztrófavédelemnél idén július 1-jén. A kéményseprők ezt az összeget nem jutalékos rendszerben, hanem fix bérként fogják megkapni. A fix fizetés mellett évi bruttó 200 ezer forint béren kívüli juttatásra és a munkába járás költségének megtérítésére számíthatnak. Első lépcsőben 450 kéményseprőt vesz fel a katasztrófavédelem, közöttük megyei vezetőket is, ők bruttó 460 ezer forintos bérre számíthatnak.

 

A katasztrófavédelem július 1-jétől minden olyan helyen átveszi a lakossági kéményseprést, ahol ezt a feladatot a megyei jogú város önkormányzata nem vállalta. A lakossági szektorban végzett sormunka, vagyis a kémények ellenőrzése és műszaki vizsgálata ingyenes lesz. Fizetni csak akkor kell érte, ha az első két alkalommal nem valósult meg az ellenőrzés, azonban ilyen esetben is csak a teljes ár töredékét kell megtéríteni.

 

A katasztrófavédelem Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megye egészén, míg Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Győr-Moson-Sopron és Pest megye egy-egy részén jelenik meg immár kéményseprőipari szolgáltatóként. A többi megyében továbbra is a jelenlegi szolgáltató végzi a sormunkát.

 

Forrás: bacs.katasztrofavedelem.hu

 

About Post Author