Még nagyobb havazás várható

1779860_656056387784784_396784910_n

Figyelmeztető előrejelzést adott ki január 7-én éjfélig Magyarország területe az Országos Meteorológiai Szolgálat Országos Meteorológiai Szolgálat.

 
A Dél-Dunántúlon az ónos esőt ma egyre inkább ismét a havazás váltja fel. Ezzel szemben az ország keleti felében az ónos eső egyre északabbra húzódik, és késő estére már inkább csak az Északi-középhegységben várható fokozatosan csökkenő mennyiséggel, helyenként csak ónos szitálásra van kilátás.
Holnap reggelig a Dunántúlon és a Dél-Alföldön összességében nagy területen lehet nagy mennyiségű havazásra számítani. Általában 5-20 cm friss hó hullhat le, a kevesebb az Észak-Dunántúlon, de a déli, délnyugati megyékben néhol a 20 cm-t is meghaladhatja az éjszaka folyamán lehulló hó. Csütörtökön napközben nyugat felől megszűnik a havazás (ráadásul a pozitív hőmérséklet mellett olvadni is fog!), de a Tiszántúlon még lehet közepes intenzitású havazásból lepel-5 cm hóréteg. Elsősorban a Duna menti területeken és a Dél-Alföldön lehet tapadó hóra számítani!
Szerdán késő estétől csütörtök reggelig a Dunántúli-középhegységben (legtovább a Bakonyban) lehet hófúvásra számítani a viharossá (~ 60 km/h) fokozódó északnyugati, északi szél miatt.

About Post Author