Megfékezték – videóval

vlcsnap-2015-11-13-08h43m19s193

Ittasan, nagy sebességgel, számos közlekedési szabályt figyelmen kívül hagyva menekült a kecskeméti rendőrök elől a 22 éves sofőr.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának munkatársai 2015. november 7-én 2 órakor járőrszolgálatuk teljesítése során látták, hogy egy gépkocsi Kecskeméten, a Bocskai utcáról a „Kötelező haladási irány!” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva jobbra kanyarodott a Budai utca irányába. Az egyenruhások intézkedni akartak a szabályszegővel szemben, aki azonban a járőrautó megkülönböztető fény- és hangjelzése ellenére nem állt meg és nagy sebességgel továbbhajtott a belváros irányába.

A rendőrök az időközben bekapcsolódó társaikkal közösen követték a gépkocsivezetőt, aki menekülése közben számos szabálysértést követett el. A közlekedési jelzőlámpa tilos jelzését, a „Behajtani tilos!” és az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblát is figyelmen kívül hagyó sofőr a megyeszékhelyi Nagy Lajos Király körúton állt meg, majd a gépkocsiból kiszállva megpróbált elfutni, azonban a járőrök elfogták.

A kecskeméti K. Dániellel szemben – aki nem volt ismeretlen a rendőrök előtt – felmerült az ittasság gyanúja, amelyet a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív eredménye is alátámasztott. A további mintavételre előállított 22 éves férfi vezetői engedélyét elvették az egyenruhások és vele szemben szabálysértési, valamint – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – büntetőeljárást indítottak a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai.

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
https://www.youtube.com/watch?v=gwKfRpqIMaY&feature=youtu.be

About Post Author