Megújulnak az iskola öltözőszekrényei

Folytatódott a diákok öltözőszekrényeinek felújítása a Szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskolában. A költséget Hankook Tire Magyarország Kft., a Bajusz és Fia Üzletház állja, a munkát a cég dolgozói és a szülők végzik el.

Mint köztudott több millió forinttal támogatja a közintézmények, közhasznú szervezetek megújulását a Hankook Tire Magyarország Kft.. A cég Értékteremtő Dolgozói Programja a dolgozók által javasolt közhasznú szervezetek és közintézmények számára nyújt segítséget. A program célja, hogy a dolgozók személyes önkénteskedésén keresztül járuljon hozzá a helyi közösségek mindennapjainak könnyítéséhez, ráadásul a közösen végzett jótékony munka a hankookos közösségeket is összekovácsolja. A Hankook Értékteremtő Önkéntes Programra jelentkezőknek olyan – elsősorban a gyár régiójában megvalósítandó – önkéntes projektterveket kellett benyújtaniuk, amelyeket öntevékeny módon meg tudnak szervezni és el is tudnak végezni. Pozitív elbírálás esetében a cég az anyagköltséget finanszírozza.

Élve a kínálkozó lehetőséggel a tavalyi évben Szakál Árpád Ferenc, a Hankook dolgozója a Szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskola öltözőszekrényeinek felújítására nyújtott be pályázatot. Az elnyert 1,66 millió forintot három részletben utalja a cég. Az öltöző szekrények felújítása – ajtók, kivetőpántok cseréje, a polcok pótlása, a szekrények zárhatóvá tétele, válaszfalak beépítése – tavaly nyáron kezdődött el és az idei évben folytatódott. A befejező ütemre 2017-ben kerül sor – mondta el lapunk érdeklődésére Szakál Árpád Ferenc.

Támogatók: Hankook Tire Magyarország Kft., a Bajusz és Fia Üzletház. Segítők, Hankook Tire Magyarország Kft dolgozói: Prax Ákos, Nagy Attila, Nagy Tibor, Kozma Csaba, Szakál Árpád Ferenc. Szülők: Jurászik Gábor, Rajner Csaba, Molnár István.

About Post Author