Nagykapacitású hűtőház épült Szabadszálláson

Ünnepélyes keretek között avatták fel november 13-án a Róna Ker-TÉSZ Kft. hatszáz négyzetméteres alapterületű, 1000 tonna tárolókapacitású hűtőházát Szabadszálláson. Az épület kialakítására 106 millió forintot költöttek, az új tartályládák 30 millió forintba kerültek.

 
Nagy József ügyvezető igazgató az átadás alkalmával felvázolta cégük történetét, valamint beszélt az elmúlt tizenkét év eredményeiről. Elmondta, az eurokonform gazdálkodó szervezet 2002-ben alakult meg azzal a céllal, hogy csökkentsék a termelés során felmerülő költségeket, stabilizálják a termelői árakat, valamint elősegítsék olyan különböző környezet- és természetbarát termesztési módszerek alkalmazását, amelyek védik a természetes környezet minőségét, javítják annak biológiai állapotát.
A cég ma már negyvenkilenc főnek ad munkát, 95 családnak biztosít jövedelmet a térségben, akik termelőként árualappal látják el a szövetkezetet. A tagok répát, snidlinghagymát, paradicsomot, zöldborsót, fűszerpaprikát, hagymás – és egyéb zöldséget termesztenek.
Tevékenységük eredményességét jól példázza, hogy a cég éves árbevétele a kezdeti 280 millió forintról mára 1,9 milliárd forintra emelkedett. Mindez nem valósulhatott volna meg a folyamatos fejlesztések nélkül. Az elmúlt több mint tíz esztendőben sikerült megteremteni a jó minőségű piacképes termékek előállításhoz szükséges hátteret. Ennek legújabb állomása a most átadott 1000 tonnás tárolókapacitású hűtőház.

About Post Author