Napelemes rendszer telepítése Szabadszállás településen

nap

Szabadszallás Város Önkormányzata több mint 26,31 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv KEOP-4.10.0/N/14-2014-0257 „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása” című pályázati kiírásán. A projekt keretében új napelemes rendszerek kerültek kialakításra az önkormányzat tulajdonában lévő épületeken.

 

A projekt az alábbi megvalósítási helyszíneken valósult meg:
– Polgármesteri Hivatal – 6080 Szabadszállás, Kálvin tér 1. hrsz.:30,32
– Szabadszállási Általános Művelődési Központ – 6080 Szabadszállás, Kossuth Lajos utca 4.hrsz.:1742
A projekt elsődleges célja volt, hogy Szabadszállás Város Önkormányzata csökkentse a tulajdonában lévő épületek fenntartási költségeit, illetve a napelemes rendszerek beszerzésével az épületek működtetéséhez szükséges villamos energia környezetbarát és gazdaságos módon való biztosítása.
A csúcstechnológiát képviselő eszköz gyors megtérülési idejének köszönhetően a kezdeti nagyobb volumenű beruházás hamar megtérül. Az önkormányzat a környezetvédelmi szempontokat mindig is előtérbe kívánta helyezni a fejlesztések során, ezért a fejlesztés indokoltságát szemléletünk és az elérni kívánt cél közösen adja.
Mindösszesen 32,8 kWp névleges teljesítményű napelem, és 36 kw névleges teljesítményű inverter került felhelyezésre.
A napelemes rendszer telepítési munkáinak elvégzését követően az üvegházhatású gázok csökkenése 31,035 tonna/év, a megújuló energiahordozó bázisú villamos energiatermelés növekedése 0,0332 GWh/év; a megújuló energiahordozó felhasználás növekedése 119,520 GJ/év megtakarítást jelent.
A jelen megújuló energia felhasználást célzó fejlesztéssel a pályázó környezeti szempontokat érvényesít, ezzel csökkenti a káros anyagok kibocsájtását, ami közvetlenül és közvetetten is a lakosság érdekeit szolgálja.
A projekt az az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

About Post Author